Te hogy képzelted el az anyaságot? És a szülési szabadságon töltött időt? No és a visszatérést a munka világába? Ahány anyuka, annyi válasz létezik ezekre a kérdésekre, hiszen mindegyikük más-más elképzelésekkel, tervekkel, álmokkal és körülményekkel vágott neki a gyerekvállalásnak. Egy valamiben azonban a többségük meg tudna egyezni: jó részük fél, ha a munka világába való visszatérésről van szó.

Sajnos a kismamák munkavállalásával kapcsolatos statisztikák sem kecsegtetnek túl pozitív jövőképpel.

Ezek ugyanis azt mutatják, hogy a nők nagy része már egész kicsi gyermek mellett is szívesen belevágna valamiféle rugalmas munkába (például részmunkaidőben vagy távmunkában), hogy az otthon töltött hónapok alatt se essen ki teljesen a munkaerőpiacról. Bár hazánkban magas az igény a rugalmas foglalkoztatásra, Magyarországon csupán a foglalkoztatottak elenyésző része, mintegy 6%-a dolgozik részmunkaidőben, szemben az Európai Unió 20% körüli átlagával. A távmunkában foglalkoztatottak aránya azonban még a részmunkaidőben dolgozók arányától is jócskán elmarad: jelenleg hazánkban a munkavállalók 3%-a dolgozik távmunkában, holott a megkérdezettek 37%-a nyilatkozott úgy, hogy szívesen dolgozna ilyen formában.

A szülés utáni munkaerőpiaci visszatérésre vonatkozó statisztikák pedig, ha lehet, még ennél is ijesztőbbek.

Míg a kutatások szerint a nők foglalkoztatási esélyeit 37%-kal rontja a gyermekvállalás, a férfiakét a várva várt utód megérkezése paradox módon 8%-kal növeli (forrás itt). Továbbá a tapasztalatok gyakran azt mutatják, hogy gyermekvállalás után a munkáltatók teljesen ellehetetlenítik a kismamák visszatérését korábbi pozíciójukba. Sokan arról is beszámolnak, hogy a pozíció ugyan adott lenne, de rosszabb bérfeltételekkel, mint amit előtte kaptak, vagy pont annyiért, mint a szülési szabadságot megelőző fizetésük – ami nem követi a többi kolléga bérnövekedését.

Neked is görcsbe rándul a gyomrod, ha a boldog kisgyermekes évek után a munka világába való visszatérésre gondolsz?

Vagy ha elképzeled a rád váró bizonytalanságot, a megalázó helyzeteket, és az esetleges ellenséges légkört, ami a kisgyerekes anyukákat gyakran fogadja a munkahelyeken?

A munkaadók hozzáállását nyilván nem tudod megváltoztatni, de van pár tippünk, mit tehetsz, hogy a visszatérés minél gördülékenyebben menjen! Tudatos nőként több olyan eszköz is van a kezedben, ami nem is feltétlenül kerül pénzbe – csak egy kis idő és kitartás kell hozzá, hogy felkészülj a sikeres visszatérésre!

1. Ha van rá lehetőség (és te is szeretnéd), maradj a cégnél távmunkában vagy részmunkaidőben!

Jó neked is és a cégnek is – hiszen te nem esel ki a gyakorlatból, ők pedig nem veszítik el a jól bevált munkatársukat. A másik nagy előnye, hogy nem kell lemondanod a munkával szerzett jövedelmedről, az így megszerzett anyagi biztonság pedig sokkal élvezhetőbbé teheti a babával otthon töltött időt is, hiszen leveszi a válladról a bizonytalan jövő miatti állandó aggodalmat.

2. Gyakorold az eddig megszerzett tudásod!

A „kiesni a gyakorlatból” jelenség különösen érvényes bizonyos tevékenységekre, képességekre: ha nem gyakoroljuk a gépírást, egy adott nyelvet, vagy éppen az Excel használatát, esetleg nem tájékozódunk az új jogszabályokról, nem követjük az iparágunk trendjeit, akkor hamar azon kaphatjuk magunkat, hogy kicsit berozsdásodtunk. Gyakoroljunk kicsit néha, olvassunk utána az újdonságoknak! Egy kis agymunka kifejezetten jól fog esni két pelenkázás, vagy böfiztetés között.

3. Maradj kapcsolatban a munkahelyeddel!

Manapság rohamtempóban változik minden körülöttünk, és ha egyszer lemaradunk az információáradatban, akkor nagyon nehéz újra behozni a lemaradást. Nem kell, hogy egy új szoftver bevezetése a munkahelyeden, vagy a munkakörödben bekövetkezett kisebb-nagyobb változása sokk-ként érjen a visszatéréskor, ha figyelemmel követed a cégen belüli változásokat és néha el is mész hozzájuk. Nem beszélve arról, hogy egy bevált kollégát, akivel a jó személyes kapcsolat is megmaradt, sokkal szívesebben vesznek vissza, mint valakit, aki teljesen kiesik az ottani körforgásból.

4. Tanulj meg egy új nyelvet, vagy gyakorold azt a nyelvet, amit mindig is szerettél volna!

Ezen a téren a lehetőségek megszámlálhatatlanok. El sem kell hagynod a házat, hiszen manapság számtalan magántanár vállalja, hogy házhoz menjen és oktassa az adott nyelvet. Másik lehetőséget jelentenek az online-kurzusok: tanulhatsz nyelvet ingyenesen letölthető alkalmazásokkal (pl. a Duolingo-n keresztül) vagy akár fizetős, online kurzusokon keresztül is (Skypeos nyelvoktatás, amelyet egyre több nyelviskola kínál)

5. Tanulj tovább, amíg otthon vagy a gyerekeddel!

Az a világ, amikor az egyszer megszerzett tudás örökre érvényes és nyugdíjas napjainkig ugyanazt csinálhatjuk, amit egyszer megtanultunk, rég véget ért. A folytonosan változó kihívásoknak csak úgy lehet megfelelni, ha állandóan tovább fejlődsz. Erre is remek lehetőséget kínál az az 1-3 év, amit otthon töltesz: OKJ-s képzéseket, felsőfokú tanulmányokat is végezhetsz esti vagy levelező képzésként, sőt, vannak olyan felsőoktatási intézmények Magyarországon is, amelyek távoktatásban kínálnak diplomát adó képzéseket (pl. a Hageni Távegyetem Magyarországról végezhető, németnyelvű képzéseket kínál). Ugyan nem ennyire intézményesített keretek között, de lehetőséged van ingyenes, online kurzusokat is elvégezni: ezeket „MOOC” néven találhatod meg (vagyis Massive Online Open Courses), és sokszor olyan neves intézmények kínálják őket, mint a Harvard.

+1. Kezdj el vállalkozni!

Van egy régóta dédelgetett álmod, amiből talán vállalkozás is lehetne? Itt az idő, hogy belefogj a tervezésbe! Az idő adott, már csak rajtad múlik, sikerül-e önállósodni. Nem mindenkinek ez a járható út, de ha eddig is voltak ilyen ambícióid, akkor ez egy jó „inkubátor-időszak” lehet ahhoz, hogy beindítsd! Ebben sokat segíthet például a GazdagMami blog is (https://www.gazdagmami.hu/), ami kifejezetten anyukáknak segít a vállalkozásuk beindításában!

Neked van még tipped? Vagy esetleg tapasztalatod az otthon töltött idő alatti továbbképzéssel?  Oszd meg velünk kommentben!

Tetszett a cikk? 1 megosztás = szerintem ezt másnak is érdemes elolvasnia 🙂