Hallgatóink

Kapj hiteles képet a Hageni Távegyetem képzéseiről aktív hallgatóinktól!

A lenti galériákban egytől-egyig élő, aktív hallgatóink mesélnek arról, ők miért választották a Hageni Távegyetemet, hogyan illesztik be az életükbe, milyen nehézségeik vannak és hogyan oldják meg őket, illetve hogyan segíti őket a Hageni Távegyetem a karrierjükben, mindennapjaikban.

Hinkel Szilvia, Közgazdaságtan BSc


“Az egyetem már az első félévben túlteljesítette az elvárásaimat!”
Okleveles építőmérnökként az ingatlanszakmában elhelyezkedve egyre inkább hiányát éreztem a gazdasági szemléletmódnak, tudásnak. Tekintettel az egyre globalizálódó világra arra jutottam, hogy a képzést idegennyelven szeretném végezni, mégis itthonról és munka mellett. Több lehetőséget mérlegelve végül a Hageni Távegyetemet választottam.
A hétvégi mentori foglalkozások komoly segítséget jelentenek a tárgyaimhoz, míg a közösségi programoknak köszönhetően megismerhetem a többi hallgatót.

alternate text

Szankovits Viktor, Közgazdaságtan MSc


“Németország legnagyobb állami távegyeteméről lesz diplomám, mindezt Magyarországról!”

Az amúgy is kedvező feltételek mellett külön ösztönzőleg hat, hogy a tanulmányaim költségét ösztöndíj formájában fedezzem. A szakmai ismereteken túl megtanultam még jobban beosztani és értékelni az időmet: a fontos dolgokra időt szánni, a felesleges dolgokat kiiktatni az életemből és sokkal hatékonyabban felhasználni a nap 24 óráját. Az egyetemnek köszönhetően az is bebizonyosodott, hogy az eleinte igen távolinak tűnő célok is elérhetőek, ha kitartóan és következetesen teszek értük.

alternate text

Gonda Zsófia, Közgazdaságtan MSc


“Két diplomám lesz egy csapásra!”

Mivel párhuzamosan tanulok a Corvinus egyetemen is, fontos számomra, hogy a németországi tanév két hónappal később kezdődik, így nem kell órarendet egyeztetnem, és a vizsgaidőszakban sincs ütközésem. A Hageni Távegyetemen lehetőségem van befogadtatni tárgyakat a Corvinusról, így le is tudom rövidíteni a tanulmányaimat. Párhuzamosan lesz egy piacképes német diplomám is, ráadásul az ösztöndíj miatt teljesen ingyen!

alternate text

Szűcs Domonkos, Közgazdaságtan BSc


“Jó eséllyel indulok majd a munkaerőpiacon!”

Az Osztrák Iskola elvégzése után kézenfekvő volt, hogy az ott megszerzett jó német tudásom tovább használjam, viszont mindenképp szerettem volna Magyarországon maradni. A Hageni Távegyetem pont ezt teszi lehetővé: Magyarországról tanulok, német nyelven, és német egyetemi diplomát szerzek a végén. Ezt a diplomát itt Magyarországon is ismerik és elismerik, és a korábbi hallgatók tapasztalatai azt mutatják, hogy jó eséllyel indulok majd a magyar munkaerőpiaconis!

alternate text

Benke Zita, Közgazdaságtan BSc


“Matek könyvvel a hónom alatt megyek a játszótérre!”

Egy nő visszatérése a munka világába nem könnyű. Szeretnék önbizalommal és friss tudással megjelenni a munkaerőpiacon, így ki kell használnom azokat az éveket, amíg itthon vagyok a gyerekekkel. Ráadásul a Hageni Távegyetem egy olyan végzettséget ad, amit Magyarországon és Németországban is elismernek, így az sem lenne gond, ha a férjem miatt végül Németországban kötnénk ki. Nem könnyű – matek könyvvel a hónom alatt megyek a játszótérre is, de úgy érzem, megéri!

alternate text

Benke Dániel, Közgazdaságtan MSc


“Nem megy a hétvégéim és a szabadságom rovására.”

Mesterképzéshez olyan lehetőséget kerestem, ami a munkámmal és a magánéletemmel is jól összeegyeztethető. Fontos volt, hogy ne a hétvégéim és a szabadságom rovására menjen a tanulás, hanem beilleszthető legyen a mindennapokba, és hogy az időmmel magam gazdálkodhassak. Mindenképp akkreditált felsőoktatási intézmény legyen, ami azonban nem csak papírt, hanem tudást is ad. Az, hogy én választom ki, mit szeretnék tanulni, milyen szakterületen szeretnék elmélyedni, csak a plusz!

alternate text

Fischer Andrea, Közgazdaságtan MSc


“Álláskeresőként mindig pozitív visszajelzést kaptam.”

A mai világban folyamatosan tovább kell magunkat képeznünk, hiszen a cégek is ezt várják el. Álláskeresőként mindig pozitív visszajelzést kaptam HR szakemberektől és cégvezetőktől is, hogy az önképzést egy német egyetemen folytatom. Azért választottam a Hageni Távegyetemet, mert a tanulási tempómnak és a mindenkori élethelyzetemnek megfelelően tudom alakítani a tanulmányaim, és 21. századi keretek között tanulhatok. Jelenleg egy német cégnél dolgozom, ahol a megszerzett tudást rögtön kamatoztatni is tudom.

alternate text

Tarr Ádám, Közgazdaságtan BSc


“A Hageni Távegyetem egy olyan kalap, amiből annyit tudok kivenni, amennyit beletettem.”

Nem kerestem továbbképzési lehetőséget, de a Hageni Távegyetem nagyon megfogott. Teljesen személyre szabható a kínálat, és én szabom meg, hogyan haladok vele. A támogatás is pont ilyen személyre szóló: a professzorok felkészültek és úgy érzem, érdekeltek abban, hogy aktív legyek. A Budapesti Központ hangulata a kiemelkedő támogatás mellett és az egyre növekvő hallgatói létszám mellett is családias.

alternate text
Rési Kata, Közgazdaságtan BSc
"Sokkal több egy papírnál.” Sok jó érvet fel lehet sorakoztatni amellett, miért érdemes itt tanulni. Legnagyobb előnye a távtanulással megszerezhető végzettség, ami helyben és időben is rugalmasan beilleszthető a többi elfoglaltságom mellé. Ez azonban több egy papírnál: nyelvtudásunk fejlődése, új barátok, új kapcsolatok, szemléletmód-váltás, és Spaß is. Én azért választottam ezt az egyetemet, mert így egyszerre kapom meg mindezt.

dr. Rákosi Tímea, Közgazdaságtan MSc "Német diploma tandíjmentesen." A Fernunin mind a választott modulok típusa, száma, mind a tanulásra fordított idő a saját döntésünk, és mindemellett rengeteg szakmai és emberi segítséget is kapnak a hallgatók a megfelelő felkészülésre. Ezzel együtt a Fernuni a német nyelvű oktatás miatt egy lehetőség a német nyelvtudás szinten tartására, sőt akár fejlesztésére is.

Kovács Szilvia, Közgazdaságtan BSc
"Azt tanulom, ami a vállalkozásomhoz kell." Számomra fontos volt, hogy a német bölcsész diplomám mellé szerezek még egy közgazdász diplomát. Alaposan és pontosan, illusztrációkkal, egyéni tanulásra alkalmasan készítik el a tananyagot. Sok a választható modul, a hallgató saját maga tudja összerakni a szakirányát, így azt tanulom, ami érdekel, és ami a vállalkozásomhoz kell.
Ámon Csaba, Közgazdaságtan BSc
"Család és munka mellett is megy." Számomra fontos volt, hogy a német bölcsész diplomám mellé szerezek még egy közgazdász diplomát. Alaposan és pontosan, illusztrációkkal, egyéni tanulásra alkalmasan készítik el a tananyagot. Sok a választható modul, a hallgató saját maga tudja összerakni a szakirányát, így azt tanulom, ami érdekel, és ami a vállalkozásomhoz kell.
Dudás Adrienn, Közgazdaságtan MSc
"Befektetés egy későbbi pályamódosításhoz vagy saját vállakozáshoz.” Legelőnyösebb a rugalmassága: nem vagyok leszabályozva, a tantárgyaimat én választom meg, és nem kell egy olyan tanmenetet követnem, amit mindenkinek A félév elején ismertek a kitűzött dátumok (pl. vizsga), az odáig vezető út pedig csak az időbeosztásomon múlik. Szuper, hogy a német és osztrák hallgatótársakkal online tartom a kapcsolatot, németül – így a nyelvet is folyamatosan gyakorlom.

Hudák Zsófia, Közgazdaságtan BSc

"Magyar egyetem mellett párhuzamosan tudok tanulni.”

Mérnökhallgató vagyok, de mindig érdekelt a közgazdaságtan - a Hageni Távegyetem távoktatásával és az ösztöndíjjal párhuzamosan is végezhetem a kettőt! A német nyelvű képzés fejleszti a nyelvtudásom, a közgazdaságtani ismeretek szélesítik a mérnöki látóteremet, a kihívások közepette pedig a Budapesti Központ kedves és segítőkész munkatársaitól rengeteg jó tanácsot és technikai segítséget kapok.

Glaub Ákos, Közgazdaságtan BSc
"Kettősdiploma-programmal két diploma egyszerre.” A Pécsi Tudományegyetem kettősdiploma-programjával nagyon jól jártam: a jó némettudásom és egy kis szorgalom kellett ahhoz, hogy a Hageni Távegyetem diplomáját is megszerezzem. Voltak átfedések a tárgyak között, mégsem volt ismétlés, hogy az adott témakört a "német oldalról", német logika szerint is megismertem. Az elsajátított szakszókincs pedig csak a plusz hozzá!