Hinkel Szilvia
Közgazdaságtan BSc


Okleveles építőmérnökként az ingatlan-
szakmában helyezkedett el, és hiányát érezte a gazdasági tudásnak. Ezt a globalizációra tekintettel idegen nyelven szeretett volna megszerezni, mégis Magyarországról, munka mellett. Többek között a Budapesti Központ nyújtotta segítség és az ösztöndíjprogram miatt döntött végül a Hageni Távegyetem mellett.

"Az egyetem már az első félévben felülmúlta az elvárásaimat!"
Benke Dániel
Közgazdaságtan MSc


Mesterképzéshez a munkájával és a magánéletével is jól összeegyeztethető lehetőséget keresett. Fontos volt neki az is, hogy maga gazdálkodhasson az idejével. Olyan akkreditált felsőoktatási intézményt keresett, amely nemcsak papírt, hanem tudást is ad. A Hageni Távegyetemen pluszként élte meg, hogy ő választhatja ki, mit szeretne tanulni, milyen szakterületen szeretne elmélyedni.

"Nem megy a hétvégéim
és a szabadságom rovására."
Benke Zita
Közgazdaságtan BSc


Egy nő visszatérése a munka világába nem könnyű. Zita is szeretett volna magabiztosan, friss tudással megjelenni a munkaerőpiacon, ehhez pedig úgy gondolta, kihasználja a gyerekekkel otthon töltött éveket. Mivel a Hageni Távegyetem Magyarországon és Németországban egyaránt elismert végzettséget ad, az sem lenne gond, ha a férje miatt végül Németországban kötnének ki. Úgy látja, nem könnyű a szak, de megéri.

"Matekkönyvvel a hónom alatt
megyek a játszótérre!"
Glaub Ákos
Közgazdaságtan BSc


A Pécsi Tudományegyetem kettősdiploma-programjával nagyon jól járt: jó némettudásának és némi szorgalomnak köszönhetően egyúttal a Hageni Távegyetem diplomáját is megszerezte. Akadtak ugyan átfedések a tárgyak között, de az adott témakör "német szemszögből" való megismerése miatt mindez mégsem volt ismétlés, a menet közben elsajátított szakszókincsről nem is beszélve.

"A kettősdiploma-programmal
két legyet ütök egy csapásra.”
Jámbor Dorottya
Politikatudomány BA


A Hageni Távegyetemben elsősorban a szabadságot és rugalmasságot értékeli: egyedül készül fel a tananyagból, akkor, amikor ráér, és a vizsgákat leszámítva mindent el tud intézni online is – online kommunikál az egyetemmel, a hallgatókkal és a budapesti központtal. Mindez lehetővé teszi, hogy a tanulmányok beleférjenek az életébe a mindennapi ügyek intézése, munkahelyváltás és lakásfelújítás mellett is.

"A német állami diploma garancia arra, hogy mind a magyar, mind a nemzetközi munkaerőpiacon megtaláljam a helyem."
Szilágyi Roland
Informatika BSc


Fontos számára, hogy Európa egyik legnagyobb múlttal rendelkező távoktatási egyetemén szerezhet diplomát, amely élen jár az információs és kommunikációs technológiák oktatásbeli felhasználásában. Ráadásul német nyelven tanulhat és vizsgázhat, és németül kommunikálhat az oktatókkal, hallgatókkal is.

"Német precizitás és kiszámíthatóság jellemző a tananyagok felépítésére és az egyetemmel kapcsolatos költségekre is."
Dr. Szabó Gabriella
Jogtudomány LLB


Gabriella életéből kimaradtak a külföldi tanulmányok, ösztöndíj-lehetőségek, most azonban mindez nyitva áll előtte. Jogot végzett, így van összehasonlítási alapja: úgy látja, a Hageni Távegyetem képzése gyakorlatorientáltabb, esettanulmányokon és gyakorlatokon keresztül folyik az oktatás már kezdettől fogva. Ezenkívül úgy érzi, nyelvileg is rengeteget fejlődik.

„Olyan képzéseket találtam a Hageni Távegyetem kínálatában, amilyeneket itthon nem.”
Parkánszki Kata
Pszichológia BSc


A Debreceni Egyetem képzése mellett tanul a Hageni Távegyetemen, amelynek rugalmassága miatt bárhol, bármikor tud tanulni, anélkül hogy folyton a másik egyetemével kellene órarendet egyeztetnie. Ráadásul a félévek eltérő ütemezésének köszönhetően a vizsgái sem ütköznek egymással.

"Minden félévben annyit vállalok, amennyire az aktuális kapacitásomból telik, így garantált a haladás és az azzal járó sikerélmény!"